Nektarin-äpple-tomatchutney!!!
Så mumsigt det blev i provköket i dag
Älskar chutneys till det mesta, kyckling, grillad och kallskuret! Egen äger så klart
Önskar kunna skicka doften till er när kanelstänger och nejlikor kokar ihop med frukten,
det är så galet gottigt!
Ingredienser:
6 nektariner
2 äpplen
4 tomater
4 salladslökar
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
5 msk agavesirap
5 msk vitvinsvinäger
2 tsk chiliflakes
10 nejlikor
2 kanelstänger
salt
Gör så här:
- Kryssa nektarinen och tomaterna med en kniv på toppen. Doppa i kokande vatten och ta bort skalet. Tärna! Skala även äpplena och tärna.
- Hacka lök och vitlök. Fräs i olja tills löken är mjuk. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda ca 30 min. Rör om då och då.
- Lyft ur kanelstänger och nejlikorna. Smaka av med salt. Häll upp i rengjorda burkar och förvara i kylen.
