Nötvåfflor

Nötvåfflor

Vår familj älskar våfflor, men gör dem för sällan tycker barnen.

Detta recept med pinje och hasselnötter är särskilt omtyckt.
Prova får ni se!


Ingredienser 6 port.:
– 50 g hasselnötter
– 30 g pinjenötter
– 1,25 dl mjölk
– 200 g smör
– 75 g socker
– 1 tsk vaniljsocker
– 1 nypa salt
– 3 stora ägg eller 4 små (helst ekologiska)
– 150 g mjöl
– 1 tsk bakpulver
– 2 msk rom (kan uteslutas, ta evt. mer mjölk)
– Smör till gräddningen

Gör så här:
1. Mal nötterna fina.
2. Värm upp mjölken till kokpunkten och häll över nötblandningen, låt stå i 10 minuter.
3. Vispa socker, vaniljsocker, salt och smör pösig.
4. Blanda ner äggen en och en.
5. Sikta mjölet ner i äggblandningen, häll i nötter samt rom och rör snabbt ihop allt.
6. Grädda våfflorna och servera med glass, vispgrädde, bär, sylt eller vad ni tycker om! Njut!

Lämna ett svar