You are currently viewing Nötvåfflor

Nötvåfflor

Vår familj älskar våfflor, men gör dem för sällan tycker barnen.

Detta recept med pinje och hasselnötter är särskilt omtyckt.
Prova får ni se!


Ingredienser 6 port.:
– 50 g hasselnötter
– 30 g pinjenötter
– 1,25 dl mjölk
– 200 g smör
– 75 g socker
– 1 tsk vaniljsocker
– 1 nypa salt
– 3 stora ägg eller 4 små (helst ekologiska)
– 150 g mjöl
– 1 tsk bakpulver
– 2 msk rom (kan uteslutas, ta evt. mer mjölk)
– Smör till gräddningen

Gör så här:
1. Mal nötterna fina.
2. Värm upp mjölken till kokpunkten och häll över nötblandningen, låt stå i 10 minuter.
3. Vispa socker, vaniljsocker, salt och smör pösig.
4. Blanda ner äggen en och en.
5. Sikta mjölet ner i äggblandningen, häll i nötter samt rom och rör snabbt ihop allt.
6. Grädda våfflorna och servera med glass, vispgrädde, bär, sylt eller vad ni tycker om! Njut!

Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Lämna ett svar