You are currently viewing Pesto pasta med grönkål och pocherad ägg

Pesto pasta med grönkål och pocherad ägg

Fem favoriter i en och samma rätt kan bara bli bra!

Ingredienser 4 portioner:

5 msk vitvinsvinäger

2 msk rostade pinjenötter

50 g nyriven parmesan

200 g färsk grönkål

400g färsk pasta ( som ska koka i 5 min)

4 ägg

100 g pesto, färdig eller hemlagat ( finns flera recept under övrigt)

salt och peppar

Gör så här :

Koka upp vatten till pastan, salta. Koka upp 1 liter vatten med vinäger och salt.

Tvätta grönkålen och repa. Dela i lagomstora blad. Koka pastan ihop med grönkålsbladen i ca 5 minuter.

Dela äggen en i taget i en kopp och pochera i det sjudande vattnet. Låt dra i ca 3 minuter.

Lyft upp och lägg på hushållspapper. Häll av pasta och grönkål. Fånga upp ca 1 dl av vattnet.

Häll nu pasta, grönkål, vattnet, peston och häften av osten i grytan och blanda.

Anrätta med ägget och gärna grillad sparris. Strö över pinjenötter.

Kör några varv med pepparkvarnen och servera med nyriven parmesan. Njut!!!

Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Lämna ett svar