Plommonmuffins med kanelcrumble

Plommonmuffins med kanelcrumble

Plommon, mandel och kanel!
Låter det som en lyckat kombination?
Prova får ni se 🙂


Ingredienser ca. 20 muffins:
200 g smör
4 ägg
1,5 dl socker
ca. 4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g malda mandlar
ca. 10 stora plommon


Kanelcrumble:
75 g mjöl
3 msk kanel
50 g rumsvarmt smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret till degen.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan ner smöret.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Vispa ner blandningen i äggsmeten.
Rör ner mandlarna.
Skala plommonen, kärna ur och skär i mindre bitar.
Fördela smeten i muffinsformarna och tryck ner plommonbitar ovanpå.
Knåda ihop ingredienserna till crumblen tills den är smulig.
Strö ovanpå plommonen.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.


Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Lämna ett svar