Vilken härlig förrätt!
Men den passar lika väl på en buffé eller som mingelrätt!
Gör den gärna dagen innan men toppar inte med löjrom och dill förrän vid serveringen.
Ingredienser 4 glas:
2 gelatinblad
2 dl kesella, 10 %
1,5 dl vispgrädde, 40 %
1 dl crème fraiche
2 dl skalade räkor
1 msk finhackad dill
1 tsk pressad citron
1 tsk konjak
malen svartpeppar
salt
Topping:
4 msk löjrom
4 dillvippor
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i vatten i 10 minuter. Krama ur vattnet och smält dom på svag värme i en gryta med 2 msk kall vatten.
Vispa grädden.
Blanda kesella och crème fraiche.
Häll i det smälta avsvalnade gelatinet under kraftig omrörning.
Hacka räkorna grovt. Vänd ner dom, dillen, konjak och citronsaften. Vänd ner grädden sist.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela moussen i 4 glas och ställ i kylen minst 6 timmar för att stelna.
Sist toppa med löjrom och en dillvippa.