You are currently viewing Sparris med Chardonnay-Philadelphiasås

Sparris med Chardonnay-Philadelphiasås

Den godaste såsen jag ätit, sa sonen, den har allt!
Och visst är den god, passar  utmärkt till fisk eller kyckling! Smaklig spis!

Ingredienser 4 port:
– ca 800 nypotatis
– 1,5 kg vit sparris
– 3 schalottenlökar
– 1 kruka persilja
– 1 tsk krossade pepparkorn
– salt, socker
– citronsaft
– smör
– 2 dl chardonnay
– 200 g Philadelphia naturell
– 400 g gravlax
– 2 hårdkokta ägg ( jag klickade valnötspesto ovanpå)

Gör så här:
1. Skala sparrisen och skär av  ca 1 cm i änden. Koka upp vatten i en passande gryta, salta och smaka av med lite citronsaft, en nypa socker och en klick smör. Koka sparris beroende tjocklek i ca 20 minuter. Ta ut den och håll varm, spara spadet.
2. Tvätta persilja och slunga ut vattnet. Skär av stjälkarna och hacka bladen grov. Skala och hacka schalottenlök.
Fräs den i smör. Tillsätt vin, pepparkorn och persiljestjälkar.
Låt småkoka tills 1/3 del av vätskan återstår. Sila av och koka sedan vidare med 2 dl av sparrisspadet.
3. Tvätta potatis och koka samtidigt i saltvatten.
Skala och dela äggen. Jag klickade valnötspesto ovanpå. Receptet ligger här på bloggen.
Rör ner Philadelphiaosten i såsen. Tillsätt persiljeblad och mixa såsen med en stavmixer. Smaka av.
4. Stek sparrisen i smör några minuter.
Servera med ägghalva, gravlax, nypotatis och den ljuvliga såsen.
NJUT!!!

Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Lämna ett svar