7 minuters lagen
Denna lag gör jag när får den första skörden av cornichonger.
Sedan kan den stå i kylen och användas allt eftersom fler blir mogna.
Den går också att använda till andra grönsaker, t.ex. zucchini.
Ingredienser:
1 l vatten
2,5 dl ättiksprit (12%)
2 msk salt
2 msk socker
1 pepparrot
1 morot
Vitlöksklyftor eller lök efter tycke
5-6 lagerblad
1 msk kryddpepparkorn
1 msk vitpepparkorn
2 msk senapsfrön
Några stjälkar dill, salvia blad och en kvist rosmarin per glas.
Gör så här:
Skala grönsakerna och dela i stavar, Skala vitlöken.
Koka upp alla ingredienser förutom dillen, salvia och rosmarin.
Låt lagen puttra i 7 minuter.
Tvätta cornichonger och lägg tätt i ett väl rengjort glas.
Fördela lagen med grönsaker ovanpå, det måste täcka helt.
Tryck även ner lite örter och stäng locket.
Koka i vattenbad i 7 minuter. Klart!
Håller i kylen upp till ett år! Mums!