Citronkyckling med rostade grönsaker
En härlig fräsch och lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser:
1 hel färsk kyckling
Valfria grönsaker, vi valde:
Brysselkål
Jordärtskocka
Delikatess potatis
Lila morötter
Rödlök
Marinad:
Saften och rivet skal från 1 citron
1 msk hackad färsk timjan
Några kvistar rosmarin
1 msk chiliflakes
2 krossade vitlöksklyftor
1 tsk salt, några varv från pepparkvarnen
1 dl olivolja
Sås:
3 dl grekisk yoghurt 10%
Rivet skal från 1/2 citron
1 nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingen, torka av. Blanda med marinaden och låt stå en stund.
Ansa grönsakerna och blanda på en plåt. Ringla över olivolja, rosmarin och timjankvistar.
Salta och peppra.
Placera kycklingdelarna i en ugnsfast form, häll på marinaden . Grilla i ca. 30 minuter i mitten av ugnen.
Flytta den sedan längst ner. Sätt grönsakerna ovanför och grilla ytterligare 30 minuter.
Blanda ihop såsen.
Servera när grönsakerna är klara.
Smaklig spis!!!
