Feta goes nuts

För några sedan fick jag smaka på ugnsbakad feta för första gången! Sen dess har jag experimenterat med olika ingredienser, tycker att denna variant är den bästa! Varsågoda!
Grillad fetaost med örter, nötter och olivolja.
Så galet gott! Servera med ett gott bröd och sallad.

Ingredienser:
3 msk mandlar
3 msk cashewnötter
1/2 tsk senapskorn
1/2 tsk hel kummin
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 kvist färsk rosmarin
1 bit ( 400g) fetaost
6 msk olivolja
2 msk hackad persilja
4 msk kärnfria oliver
Peperoni
1 citron (ekologiskt)
Havssalt, Chiliflakes

Gör så här:
Hacka mandlar och cashewkärnor grovt.
Krossa senapskorn, 1/2 tsk havssalt, 1 tsk chiliflakes och kummin i en mortel.
Rosta blandningen lätt i stekpannan utan fett. Ställ åt sidan.
Hacka vitlöken och rödlöken fint. Tvätta rosmarin och dra av bladen.
Lägg osten i en eldfast form och fördela 3 msk olivolja, vitlök samt rosmarinen ovanpå.
Grilla i ugnen ca 15-20 minuter.
Ta ut och fördela oliver, nötblandningen, persiljan och pepperoni ovanpå och runtom.
Servera med citronklyftor, ett gott bröd och sallad.
NJUT!!!
Tid: ca 45 minuter!

Feta goes nutsjpg