Glutenfri pecorino, citron och salviabröd

Mmm, så gott med dessa bröd som har en smarrig, saftig fyllning

och dessutom är glutenfria.

Ingredienser:

2 dl mjölk

50g färsk jäst

4 ägg

ca 12 dl glutenfri mjölmix

2 tsk salt

1 msk socker

300g rumsvarmt smör

4 dl finriven pecorino

2 pressade vitlöksklyftor

Rivet skal från en citron

ca 1 dl hackad färsk salvia

1 uppvispad ägg till pensling

Flingsalt

Gör så här:

Värm mjölken till fingervarmt, ca. 37°C.

Smula jästen i en bunke till en köksmaskin med degkrok, tillsätt mjölken och rör tills jästen löses upp.

Rör ner ägg, mjöl, salt, socker och pecorino och blanda ihop. Tillsätt smöret lite i taget och kör degen tills den är glansig och smidig, ca 10 minuter. Degen ska släppa från kanten.

Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 1 timme.

Under tiden gör i ordning fyllningen.

Bryn smöret i kastrull tills det blir gyllene och doftar nötigt. Ta från värmen och tillsätt riven citron, salvia och vitlök. Häll upp i en bunke.

Lägg degen på en mjölad bänk. Dela i 2 delar. Kavla ut en del till en ca 30 x 20 cm stor platta.

Pensla på fyllningen och rulla ihop. Skär i 10 bitar och lägg intill varandra på en smord ugnsplåt.

Platta till dem lite. Gör likadan med den andra degbiten.

Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200°C.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över flingsalt.

Ställ in i mitten av ugnen, sänk temperaturen till 180°C och grädda i ca 30 minuter.

Går utmärkt att frysa och baka upp när man behöver.


You are currently viewing Glutenfri pecorino citron och salviabrd1jpg