Gnocchi-grönsakspanna
Zucchini, tomater, lök, allt växer nu så att man nästan kan se på!
Denna lättlagade panna kan göras med eller utan Salsiccia!
Gott blir det i vilket fall!
Ingredienser 2 personer:
2 små gula zucchini
3-4 vårlökar
100 g körsbärstomater
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
Färska örter som oregano, salvia och persilja
400 g färska gnocchi (kyldisken)
ca 120 g salsiccia lemone
2 msk olivolja
50 g parmesan
Äppelbalsamico
Salt, peppar, kanel
Gör så här:
Tvätta zucchini och dela på längden. Skiva.
Tvätta vårlök och skiva. Tvätta tomater och dela på mitten.
Tvätta paprika, kärna ur och skiva.
Skär vitlöken i skivor.
Tvätta örterna, slunga torrt och hacka.
Skiva salsiccian, ta bort skinnet innan.
Koka gnocchi enligt anvisning på förpackningen, häll av och skölj med kallt vatten så att de inte klibba ihop. Stek ihop med salsiccian gyllenbrun i olivolja.
Stek grönsakerna efter i samma panna. Blanda ner gnocchi och korven.
Blanda ner örterna. Smaka av med salt, peppar och en hint kanel.
Hyvla parmesanosten och ringla äppelbalsamico över.
En torr, kylt rosé passar utmärkt till!
Bon appetit!