Grön ärtsoppa med kräftstjärtar och crème fraiche
En riktigt god sensommar soppa! Dessutom är den glutenfri!
Ingredienser:
1,5 kg färska ärtskidor alt. frysta ärtor (ca 600 g)
100 g kräftstjärtar i lag
2 schalottenlökar
300 g potatis (mjölig kokande)
1 msk neutral olja
1 dl vit vin
1 l grönsaksbuljong
salt, socker och peppar
200 g Crème fraiche
4-5 msk Ghee
Dill
Gör så här:
Spritta baljorna, dvs. öppna dem och pilla ut ärtorna!
Tvätta dillen och hacka den. Ställ åt sidan. Skala potatisen, tärna.
Skala löken och tärna. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs potatis och lök.
Tillsätt vit vin och grönsaksbuljong. Koka i ca 10 minuter.
Tillsätt ärtorna, smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
Småkoka 10 minuter till.
Mixa allt med en mixerstav. Koka upp en gång till och rör om.
Smält ghee. Värm kräftstjärtarna i smöret, men det får inte koka.
Servera soppan med crème fraiche, kräftstjärtar och ghee.
Strö över dillen.
Smaklig måltid!!!