Grönare Ketchup

Lite grönare, nyttigare och godare ketchup med både gula och röda tomater samt den nyttiga morotsblasten.

Ingredienser:
- 1 kg gula tomater
- 1 kg röda tomater
- några vippor morotsblast
- 2 gula lökar
- 3 msk finriven pepparrot
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl sherryvinäger
- 2 tsk worcestershiresås
- 2 tsk dijonsenap
- salt och peppar

Gör så här:
Skär tomaterna i tärningar, skala och hacka löken.
Dra vippor från morotsblaststjälken.
Koka tomater, lök, vinäger, socker på svag värme tills det återstår 1/2 delen av vätskan.
Tillsätt morotsblastvippor och pepparrot.
Koka ytterligare tills en 1/4 del återstår.
Låt svalna. Mixa slätt och smaka av med worcestershiresås, senap, salt och peppar.
Vill ni ha lite sting, kan ni låta en finhackad chili koka med.
Håller oöppnat  i kylen ett par månader.
Häll hellre i mindre flaskor än en stor.
Lycka till!

Grnare Ketchupjpg