Kantarell-parmesanpaj

Så underbar god denna paj är, smakerna gifter sig underbart med varandra.
 Den passar som ensamrätt eller på vilken buffé som helst.


Ingredienser:
Pajdeg:

- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl idealmjöl
- 150 g smör
- 1 nypa salt
- 2 msk olivolja
- 1 msk vatten
Gör så här: Arbeta ihop mjöl, salt och smör. Tillsätt vatten och olivolja och knåda ihop degen.
Låt den vila i kylen ca. 30 minuter.


Ingredienser fyllning:
- 3 ägg
- 2,5 dl vispgrädde
- 100 g riven parmesanost
- 150 g annan riven smakrik ost
- 200 g Crème Bonjour kantarell
- Gula kantareller efter smak
  ( jag använde förvällda som fanns fryst)
  Har du färska, stek upp dem i lite smör innan.
- 2 vårlökar
- några körsbärstomater
- peppar


Gör så här:
Tryck ut pajdegen i en form.
Förgrädda i 175 grader i 10 minuter, låt svalna.
Blanda ostsorterna. Vispa upp äggen med Crème Bonjour och grädden. Kör några varv med pepparkvarnen i.
Tvätta vårlöken och skiva fint.
Lägg hälften av osten på botten av pajdegen. Fördela vårlöken ovanpå. Lägg resten av osten och kantareller.
Häll äggblandningen över. Skiva tomater att garnera med.
Evt. några salviablad om du har.
Grädda i ugnen på 180 grader i ca 20 minuter.
Voilá! Gott varm som kall! Smaklig spis!


27941554-mvJchjpg