Knaprigt fröknäcke
Det här brödet kan man inte få nog av, perfekt som mellanmål, till frukost
eller ostbrickan. Tur att det är supernyttigt ;) samt glutenfritt.
Ingredienser:
0,75 dl mandelmjöl
0,75 dl solrosfrön
0,75 dl pumpakärnor
0,75 dl hela linfrön
0,75 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk flingsalt
0,6 dl flytande kokosolja
2,25 dl kokande vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt kokande vatten och olja. Blanda väl.
Bred ut degen tunt på bakplåtspapper. Använd en soppsked.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter och titta efter då och då.
Låt torka ytterligare 15 minuter. Håll lite koll, fröer är värmekänsliga och kan lätt brännas vid.