Knaprigt fröknäcke

Det här brödet kan man inte få nog av, perfekt som mellanmål, till frukost

eller ostbrickan. Tur att det är supernyttigt ;) samt glutenfritt.

Ingredienser:

0,75 dl mandelmjöl

0,75 dl solrosfrön

0,75 dl pumpakärnor

0,75 dl hela linfrön

0,75 dl sesamfrön

1 msk fiberhusk

1 tsk flingsalt

0,6 dl flytande kokosolja

2,25 dl kokande vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Tillsätt kokande vatten och olja. Blanda väl.

Bred ut degen tunt på bakplåtspapper. Använd en soppsked.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter och titta efter då och då.

Låt torka ytterligare 15 minuter. Håll lite koll, fröer är värmekänsliga och kan lätt brännas vid.


Knaprigt frkncke1jpg