Kycklinglever Ragout

Känner ni till gröna gårdar?
Ekologiskt och gräsuppfött kött som är en otroligt skillnad både i smak och kvalité mot vad som finns annars på marknaden.
Där köper jag kycklinglevern till denna rätt vars ursprung funnits i vår familj sen gammalt.
Mustigt, smakrikt och omtyckt av alla.

Ingredienser 6 port.:
- 1 kg kycklinglever
- 300 g kantareller eller champinjoner
- 2 gula lökar
- 1 glas syltlök( 300 g)
- 2 msk soja
- 5 dl vispgrädde
- 2,5 dl rödvin
- 2,5 dl Madeiravin
- 5 dl oxbuljong
- 4 msk maizena
- Smör
- Örter, som persilja, salvia och rosmarin,
salt, svartpeppar, paprikapulver, chiliflakes efter tycke


Tillbehör: pressad potatis eller potatismos, valfria grönsaker och rårörda lingon eller gelé

Gör så här:
Skala och hacka löken fint. Tvätta och dela svampen. Fräs svampen i torr panna till den har släppt vätskan. Klicka i lite smör och löken. Fräs tills det tar färg. Krydda och ställ åt sidan. Koka upp grädde, vinet, soja och hälften av buljongen, låt småkoka.
Sätt på potatis och grönsaker under tiden.
Dela kycklinglevern i lagom bitar och stek i lite smör tills den tar färg, krydda.
Häll av spadet till syltlöken, tillsätt syltlök, samt svampen i grytan. Rör ut maizena i resten av buljongen och red såsen med blandningen. Koka upp.
Ta nu i kycklinglevern och låt småkoka ett par minuter.
Gör färdig potatismoset och grönsaker.
Trevlig middag!!!


IMG_6979JPG


IMG_6977JPG