Mammas inlagda zucchini

Mammas läckra inlagd zucchini passar utmärkt till köttfärsrätter,

grillad, på smörgås, raclette m.m.


Ingredienser:
500 g zucchini
salt
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca1 dl dill
2 tsk senapsfrön
500 ml äppelcidervinäger
150 g brunt farin
½ tsk gurkmeja

Gör så här:
Tvätta zucchinin och skiva tunt med mandolinen. Lägg i ett durkslag och salta, låt stå en stund. Skala löken, dela i mitten och skiva tunt. Lägg den i en skål med iskallt vatten.
Skala vitlöken och skiva tunt. Tvätta chilin och skiva tunt. Tvätta dillen, skaka av vattnet och hacka fint.
Rosta senapsfrön i en stekpanna utan fett. Mät upp vinäger, socker, gurkmeja och senapskorn i en gryta och låt koka på svag värme tills sockret har löst sig. Låt svalna.
Häll av vattnet från löken och varva zucchini, lök, vitlök, chili och dill i väl rengjorda glas. Det bästa är att koka en liten stund. Häll över marinaden och se till den den täcker väl.
Förslut väl och koka glasen 3 minuter i vattenbad. Då håller zucchinin upp till ett år och du kan när som helst ta fram lite sommar.

Mammas inlagd zucchinijpg