Mandelpannkakor
Matiga, supergoda och glutenfria pannkakor med mandelmjöl.
Ingredienser 1/4 paket Jäst7 dl mjölk2 msk smält smör1 tsk salt3 dl mandelmjöl1 dl bovetemjöl1 msk fiberhusk3 st äggGör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken fingervarmt (37 °C). Rör ner i bunken med jäst.
Vispa i mandel och bovetemjöl, fiberhusk, smör och salt till en jämn, slät smet.
Vispa ner äggen. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Hetta upp en panna och lägg i en klick smör. Häll i ca 2/3 dl smet och vicka pannan så att du får ut smeten ordentligt. Vänd pannkakan när den börjar bli torr på ytan. Stek på andra sidan.
Servera med vispad grädde, glass, sylt, kompott, äppelmos eller och färsk frukt! Mums!