Pärlcouscous sallad

Pärlcouscous sallad med feta, soltorkade tomater, apelsin, oliver och annat smått och gott
Passar till det mesta faktiskt

Ingredienser 4 portioner:

3 dl pärlcouscous

2 salladslökar,

ca 15 skivor soltorkade tomater , spara några till garnering

1 dl hackad persilja

0.5 dl rostade pinjenötter

150 g fetaost

2 dl urkärnade kalamataoliver

2 apelsiner

1/2 gurka

Dressing:

1 dl olivolja

2 msk vit balsamvinäger

1 tsk flingsalt

0.5 tsk citronpeppar

apelsinjuice från apelsinerna

Gör så här:

Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Ha gärna buljong , salt och evt. gurkmeja i, det ger både smak och färg. Häll av i ett durkslag och skölj snabbt med kallt vatten.

Skala gurkan, tärna, salta och låt vattna ur i ett durkslag.

Skär av skalet på apelsinerna med en vass kniv och filear ut klyftorna. Spara några till garnering. Pressa ut saften från resten av apelsinen och fånga upp.

Tärna fetaosten. Skär salladslöken i tunna skivor.

Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

Blanda nu försiktig alla ingredienser, inkl dressingen.

Låt gärna salladen stå och dra, helst över natten.

Garnera, strö över pinjenötter och servera! Smaklig spis!!!

Prlcouscous salladjpg