Pasta Puttanesca på mitt vis!
Mmm, sardiner, tomater, chili, vitlök, kapris och oliver
förenas här i denna ljuvliga sås!
Mer italienskt blir det knappast!
Ingredienser:
400 g pasta, valde Rigatoni från Rummo här
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 glas urkärnade kalamataoliver (ca. 300 g)
1 handfull körsbärstomater
1 burk tomatsås (hemlagat från frysen)
alternativt
1 burk körsbärstomater (ca. 400 g)
2 msk olivolja
6 sardiner i olja
3 msk kapris
2 msk hackad persilja
2 msk rostade pinjenötter
Riven parmesan efter tycke ( även om det inte är original)
Gör så här:
Skala och finhacka röd- och vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Häll av och grovhacka oliverna.
Fräs röd- och vitlök samt chili i oljan i en kastrull ca 2 minuter.
Dela sardeller och ta bort benen i mitten, dela i lagom bitar. Spara oljan.
Tillsätt tomater, tomatsås, sardiner, oljan, oliver och kapris. Låt sjuda under lock 20 minuter.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Häll av pastan och rör ner pastan i såsen, låt puttra någon minut.
Strö över hackad persilja, riven parmesan och pinjenötter!
Servera genast.
Buon appetito!



förenas här i denna ljuvliga sås!
Mer italienskt blir det knappast!
Ingredienser:
400 g pasta, valde Rigatoni från Rummo här
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 glas urkärnade kalamataoliver (ca. 300 g)
1 handfull körsbärstomater
1 burk tomatsås (hemlagat från frysen)
alternativt
1 burk körsbärstomater (ca. 400 g)
2 msk olivolja
6 sardiner i olja
3 msk kapris
2 msk hackad persilja
2 msk rostade pinjenötter
Riven parmesan efter tycke ( även om det inte är original)
Gör så här:
Skala och finhacka röd- och vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Häll av och grovhacka oliverna.
Fräs röd- och vitlök samt chili i oljan i en kastrull ca 2 minuter.
Dela sardeller och ta bort benen i mitten, dela i lagom bitar. Spara oljan.
Tillsätt tomater, tomatsås, sardiner, oljan, oliver och kapris. Låt sjuda under lock 20 minuter.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Häll av pastan och rör ner pastan i såsen, låt puttra någon minut.
Strö över hackad persilja, riven parmesan och pinjenötter!
Servera genast.
Buon appetito!


