Pesto på ärtskott och annat gott

Årets första pesto!!!

Den görs på ärtskott som man kan odla året runt faktiskt.

Så gott och användbart. Till pasta, sallad eller gratinera laxen till påsken med.

Ingredienser på en höft:

200 g solroskärnor

200 g pinjenötter

4 stora vitlöksklyftor

200 g parmesan, ( lättast om den är redan riven)

2 stora knippen ärtskott

1 kruka basilika

ca. 6 dl olivolja

evt. himalayasalt & svartpeppar

Gör så här:

Börja med att mixa solroskärnor och pinjekärnor till ett smul i din matberedare.

Om du önskar större bitar så grovmixar du, vill du ha en finare pesto så mixar du lite mer.

Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en pesto, tills allt mixats väl.

Förvara i rengjorda burkar i kyl ( håller i ca. 2 veckor) eller frys ner.

Pesto p rtskott och annat gottjpg