Pesto på ärtskott och annat gott
Årets första pesto!!!
Den görs på ärtskott som man kan odla året runt faktiskt.
Så gott och användbart. Till pasta, sallad eller gratinera laxen till påsken med.
Ingredienser på en höft:
200 g solroskärnor
200 g pinjenötter
4 stora vitlöksklyftor
200 g parmesan, ( lättast om den är redan riven)
2 stora knippen ärtskott
1 kruka basilika
ca. 6 dl olivolja
evt. himalayasalt & svartpeppar
Gör så här:
Börja med att mixa solroskärnor och pinjekärnor till ett smul i din matberedare.
Om du önskar större bitar så grovmixar du, vill du ha en finare pesto så mixar du lite mer.
Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en pesto, tills allt mixats väl.
Förvara i rengjorda burkar i kyl ( håller i ca. 2 veckor) eller frys ner.