Pesto pasta med grönkål och pocherad ägg
Fem favoriter i en och samma rätt kan bara bli bra!
Ingredienser 4 portioner:
5 msk vitvinsvinäger
2 msk rostade pinjenötter
50 g nyriven parmesan
200 g färsk grönkål
400g färsk pasta ( som ska koka i 5 min)
4 ägg
100 g pesto, färdig eller hemlagat ( finns flera recept under övrigt)
salt och peppar
Gör så här :
Koka upp vatten till pastan, salta. Koka upp 1 liter vatten med vinäger och salt.
Tvätta grönkålen och repa. Dela i lagomstora blad. Koka pastan ihop med grönkålsbladen i ca 5 minuter.
Dela äggen en i taget i en kopp och pochera i det sjudande vattnet. Låt dra i ca 3 minuter.
Lyft upp och lägg på hushållspapper. Häll av pasta och grönkål. Fånga upp ca 1 dl av vattnet.
Häll nu pasta, grönkål, vattnet, peston och häften av osten i grytan och blanda.
Anrätta med ägget och gärna grillad sparris. Strö över pinjenötter.
Kör några varv med pepparkvarnen och servera med nyriven parmesan. Njut!!!