Physalischutney
Har ni många physalis över? Gör då denna gudomliga chutney som passar till det mesta, ostbrickan, grillad, kött och kyckling!
Ingredienser
200 g physalis
2 gula lökar
ca.15 g färsk ingefära
1/2 chili, styrka efter smak
300 g röd och grön paprika
150 g muscovadosocker
ca. 1 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt och en nypa grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Tvätta physalisen och dela itu. Tvätta, kärna ur och tärna chili samt paprikan fint. Skala löken och tärna fint. Skala och riv ingefäran fint. Lägg allt samt övriga ingredienser i en gryta.
Koka utan lock på svag värme i ca 1 timme, rör om då och då!
Skölj ur rena glas med kokande vatten och fyll i chutney, sätt på lock och låt svalna. Förvara mörkt och svalt! Mumms!