Pizza Boscaiola på mitt vis!
Favoritpizza på mitt vis! Mums alla dar i veckan!
Prova får ni se, receptet är som alltid på ett ungefär
och ändringsbart ;)
Ingredienser 1 plåt:
2 påsar surdegspizzadeg ( POPBakery)
eller gör egen deg ( finns recept här på bloggen)
300 g salsiccia
2 dl crème fraiche
3 dl mascarpone
1 äpple
1 rödlök
ca. 500 g ostronskivling ( eller annan valfri svamp)
300 g riven mozzarella
Färsk oregano
Kryddor, gärna harissa
En klick smör
Tryffelolja
Gör så här:
Kavla ut degen på en ugnsplåt, täck med en handduk.
Skiva salsiccian tunt.
Skala lök och äpple, dela och skiva tunt.
Tvätta svampen och dela i lagom bitar.
Vispa ihop mascarpone och crème fraiche.
Plocka bladen av oreganon.
Stek svampen i torr panna tills vätskan har dunstat av,
tillsätt en klick smör , krydda med salt, peppar och gärna harissa för lite sting.
Fortsätt att steka svampen gyllenbrun.
Stryk ut två tredjedelar an mascarponekrämen på pizzan.
Fördela övriga ingredienser ovanpå.
Strö över riktigt med riven mozzarella.
Avsluta med att ringla över det sista av mascarponekrämen.
Skjuts in i ugnen på pizzaprogram eller 250 grader varmluft.
Dela i bitar och ringla över tryffelolja och ramslök om du har!
NJUT!
Prova får ni se, receptet är som alltid på ett ungefär
och ändringsbart ;)
Ingredienser 1 plåt:
2 påsar surdegspizzadeg ( POPBakery)
eller gör egen deg ( finns recept här på bloggen)
300 g salsiccia
2 dl crème fraiche
3 dl mascarpone
1 äpple
1 rödlök
ca. 500 g ostronskivling ( eller annan valfri svamp)
300 g riven mozzarella
Färsk oregano
Kryddor, gärna harissa
En klick smör
Tryffelolja
Gör så här:
Kavla ut degen på en ugnsplåt, täck med en handduk.
Skiva salsiccian tunt.
Skala lök och äpple, dela och skiva tunt.
Tvätta svampen och dela i lagom bitar.
Vispa ihop mascarpone och crème fraiche.
Plocka bladen av oreganon.
Stek svampen i torr panna tills vätskan har dunstat av,
tillsätt en klick smör , krydda med salt, peppar och gärna harissa för lite sting.
Fortsätt att steka svampen gyllenbrun.
Stryk ut två tredjedelar an mascarponekrämen på pizzan.
Fördela övriga ingredienser ovanpå.
Strö över riktigt med riven mozzarella.
Avsluta med att ringla över det sista av mascarponekrämen.
Skjuts in i ugnen på pizzaprogram eller 250 grader varmluft.
Dela i bitar och ringla över tryffelolja och ramslök om du har!
NJUT!