Pizza Boscaiola på mitt vis!

Favoritpizza på mitt vis! Mums alla dar i veckan!
Prova får ni se, receptet är som alltid på ett ungefär
och ändringsbart ;)


Ingredienser 1 plåt:

2 påsar surdegspizzadeg ( POPBakery)
eller gör egen deg ( finns recept här på bloggen)

300 g salsiccia
2 dl crème fraiche
3 dl mascarpone
1 äpple
1 rödlök
ca. 500 g ostronskivling ( eller annan valfri svamp)
300 g riven mozzarella
Färsk oregano
Kryddor, gärna harissa
En klick smör
Tryffelolja

Gör så här:

Kavla ut degen på en ugnsplåt, täck med en handduk.
Skiva salsiccian tunt.
Skala lök och äpple, dela och skiva tunt.
Tvätta svampen och dela i lagom bitar.
Vispa ihop mascarpone och crème fraiche.
Plocka bladen av oreganon.
Stek svampen i torr panna tills vätskan har dunstat av,
tillsätt en klick smör , krydda med salt, peppar och gärna harissa för lite sting.
 Fortsätt att steka svampen gyllenbrun.
Stryk ut två tredjedelar an mascarponekrämen på pizzan.
Fördela övriga ingredienser ovanpå.
Strö över riktigt med riven mozzarella.
Avsluta med att ringla över det sista av mascarponekrämen.
Skjuts in i ugnen på pizzaprogram eller 250 grader varmluft.
Dela i bitar och ringla över tryffelolja och ramslök om du har!
NJUT!





377150911_230611779639110_4059374656643561575_njpg

377145406_344087781378061_386461249557453308_njpg

377739777_267846219481430_7188093503323815515_njpg

377884508_333909155864973_7669048006340368792_njpg

377225062_605725081637171_6399478874254090103_njpg

377126195_331707659324699_1490267147496764914_njpg

377486995_2186052461591348_2662526408951944188_njpg