Rårakor med romröra och räkor
Smarriga rårakor med goda tillbehör!
Gott och nyttigt!
Ingredienser 4 portioner:
600 g fastkokande potatis ( vi tog Amandine)
2 gula lökar
4 ägg
salt och peppar
smör
1 rödlök
Räkor
Gör så här:
Skala potatis och lök. Riv potatisen fint. Använd gärna köksmaskinen.
Pressa ut så mycket vätska du kan. Riv sedan löken.
Vispa upp äggen. Blanda potatis, ägg, löken.
Smaka av med salt och peppar.
Låt smöret bli lite brunt i pannan och stek rårakorna ca 3-4 minuter på varje sida.
Romröra:
1 dl citronmajonäs
80g röd stenbitsrom
300 g crushed Keso
Rör ihop!
Servera med finhackad rödlök, romröra och räkor.
Gott och nyttigt!
Ingredienser 4 portioner:
600 g fastkokande potatis ( vi tog Amandine)
2 gula lökar
4 ägg
salt och peppar
smör
1 rödlök
Räkor
Gör så här:
Skala potatis och lök. Riv potatisen fint. Använd gärna köksmaskinen.
Pressa ut så mycket vätska du kan. Riv sedan löken.
Vispa upp äggen. Blanda potatis, ägg, löken.
Smaka av med salt och peppar.
Låt smöret bli lite brunt i pannan och stek rårakorna ca 3-4 minuter på varje sida.
Romröra:
1 dl citronmajonäs
80g röd stenbitsrom
300 g crushed Keso
Rör ihop!
Servera med finhackad rödlök, romröra och räkor.