Soltorkade tomater på mitt vis!

Mmm, sommarens underverk!!!
Visst det tar lite tid att torka tomater men sen belönas man hela vintern med dessa läckerheter som går använda oändligt, t.ex. på smörgås, som tapas, i sallader, tomatsmör, varmrätter, dipp och såser.
I detta recept torkar man tomaterna i ugn, det är en del i processen :)
Oljan blir så god efter ett tag att det borde vara den sjätte grundsmaken
och så användbar, ha den över mozzarellasalladen, i dressingar, såser, i bakningen m.m.

Ingredienser:
1 kg valfria mogna tomater, 2 kvistar timjan, 2 kvistar rosmarin, 2 kvistar oregano, 8 vitlöksklyftor, 2 små chili, styrka efter smak, havssalt och ca. 3 dl olivolja av god kvalitet.

Går att köpa via oss om man vill direkt från Italien.
(skicka meddelande för mer info))

Så här gör du:
Tvätta tomater och chili. Dela och kärna ur chilin. Dela tomaterna. Tvätta örterna och torka med hushållspapper. Fördela tomater och chili på en plåt, strö över salt och örter.
Torka i ugn ca 7-10 tim. Varmluft 70 grader, lämna en liten spalt av luckan öppen. 

Tomaterna är färdiga när dem är torra med kan fortfarande böjas.
Dela vitlöksklyftorna itu. Skölj ur rena glas med kokande vatten.
Varva tomater, chili, vitlök och salt i glasen, fyll på med olivoljan så den täcker. Förslut väl och förvara svalt och mörkt.
Vintern kan komma men sommarens smaker dröjer kvar ;)

240936938_207872188059557_6177709978491821084_njpg

93436501-5o67qjpg

IMG_6428 2JPG