Surkål och potatissrösti med vårlök-philadelphia-kesellasås
Mums för surkål och potatissrösti!
Ingredienser 4 portioner:
4 vårlökar
300 g kvarg
100 g philadelphiaost
3-4 msk olivolja
Salt
Peppar
Citronpeppar
Socker
1 burk (314 ml) surkål
750 g fastkokande potatis
1 ägg (storlek M)
1 msk majsstärkelse riven muskotnöt
Persilja till garnering
Gör så här:
Rensa och tvätta vårlöken och skär dem i smala ringar.Lägg något åt sidan för garnering. Blanda kvarg, ostmassan, förutom 1 msk,
vårlök och 1 msk olja. Krydda med salt, citronpeppar och en nypa socker.
Häll av surkålen i en sil. Skala, tvätta och grovriv potatisen.
Krama ur surkål. Rör ner ägg, surkål, 1 msk kvarg och stärkelse
i potatisblandningen. Krydda med salt, peppar och lite muskotnöt.
Hetta upp 2-3 matskedar olja i en kastrull.
Krama ur potatisblandningen kraftigt.
Forma 16 Röstis i portioner i pannan och stek på båda sidor på medelvärme.
Lägg rösti och kvarg på tallrikar och garnera med persilja och
resterande vårlök.
Lite korvar passar bra till om man vill.
Guten Appetit!