Surkål och potatissrösti med vårlök-philadelphia-kesellasås

Mums för surkål och potatissrösti!


Ingredienser 4 portioner:


4 vårlökar 

300 g kvarg

100 g philadelphiaost

3-4 msk olivolja 

Salt 

Peppar

Citronpeppar 

Socker 

1 burk (314 ml) surkål 

750 g fastkokande potatis

 1 ägg (storlek M) 

1 msk majsstärkelse riven muskotnöt 

Persilja till garnering

Gör så här:

Rensa och tvätta vårlöken och skär dem i smala ringar.Lägg något åt ​​sidan för garnering. Blanda kvarg, ostmassan, förutom 1 msk,
vårlök och 1 msk olja. Krydda med salt, citronpeppar och en nypa socker.
Häll av surkålen i en sil. Skala, tvätta och grovriv potatisen.
Krama ur surkål. Rör ner ägg, surkål, 1 msk kvarg och stärkelse
i potatisblandningen. Krydda med salt, peppar och lite muskotnöt.

Hetta upp 2-3 matskedar olja i en kastrull.
Krama ur potatisblandningen kraftigt.
Forma 16 Röstis i portioner i pannan och stek på båda sidor på medelvärme.
Lägg rösti och kvarg på tallrikar och garnera med persilja och
resterande vårlök.
Lite korvar passar bra till om man vill.

Guten Appetit!

431484252_359206073755134_5193297562939211382_njpg

431628173_782333280196365_450514581079767082_njpg

428391636_7470288939659938_7266011297290664003_njpg