Tips och tankar runt Biff Rydberg

Vet ni min absoluta favoriträtt?
Något som jag verkligen kan längta efter?
När jag kom till Sverige på 80 talet och jobbade som kock på anrika Hotell Mårtensson i Halmstad serverades detta som nattamat!

Det var en mycket en populär rätt och jag förstod snart varför ;)
Det behövs väl ingen närmare beskrivning till Biff Rydberg!
Tärnad oxfilé, tärnad, råstekt potatis, stekt gul lök, äggula!
Jag har varierat lite hit och dit genom åren och kommit fram till att jag gilla att steka morotstärningar ihop med potatisen.
Och ta hälften gul, hälften rödlök.
Samt servera till en crème fraiche, smaksatt med fransk senap och en nypa socker!
Då blir jag lycklig!
Den är lika het nu som för över 100 år sedan, då den skapades 1860 av den franske hotelldirektören Jean-Francois Régis Cardier – morfar till svenske designern Carl Malmsten (1888-1972) – till Abraham Rydbergs ära. Han var en rik grosshandlare som några år tidigare testamenterat en stor summa pengar till bygget av Hotell Rydberg vid Gustav Adolfs torg i Stockholm.
Gott är det, laga och NJUT :)

Tips och tankar runt Biff Rydberg1jpg

Tips och tankar runt Biff Rydbergjpg