Tomat-Saltmandel-Dip

Godaste dippen till grillat!

Ingredienser 6 portioner

50 g saltmandlar

4 kvistar färsk timjan

1 glas ( ca 400ml) soltorkade inlagda tomater

50 g Kalamataoliver utan kärnor

150 g Philadelphia naturell

2 msk citronsaft

Nymalen svartpeppar, salt

1 msk olivolja

Gör så här:

Hacka saltmandlarna grovt. Tvätta timjan, skaka torrt och plocka av bladen.

Häll av de soltorkade tomater i ett durkslag och fånga upp marinaden. Skär i bitar.

Mixa mandlar, tomater, oliver och timjan, tillsätt ca. 75 ml av marinaden och citronsaften.

Rör ner färskosten, smaka av med salt och peppar. Vill du ha lösare konsistens rör ner lite vatten.

Bon Apétit!

626dd62d-56c6-419c-bb49-c8ea62758095jpg

de9be0aa-770e-4368-9fc6-6382354dcac2jpg