Våfflor med potatis, lax och pepparrotscréme
Bästa receptet för potatisvåfflor som avnjutes med goda tillbehör!!!
Mums!!!
Ingredienser 4 personer:
750 g potatis (fastkokande)
1 gul lök
2 ägg
1 äggula
50 vetemjöl ( kan ersättas med glutenfritt alternativ)
1 msk hackad persilja
Topping:
140 g pepparrotsfärskost
140 g Philadelphiaost
Peppar
Garnityr:
200 g rökt lax ( gravad eller både och går bra)
Dill, citron, körsbärstomater, rom. Gurksallad är gott till!
Gör så här:
Skala potatis och löken.
Riv potatisen grov och löken fin i matberedaren.
Pressa ut vätska så mycket det går.
Vispa ihop äggen ihop med persilja, salta och peppra.
Blanda ner potatis och lök. Låt vila en kvart.
Under tiden kan du förbereda tillbehör och toppingen.
Blanda ihop ostarna, späd evt med lite mjölk. Peppra!
Hetta upp våffeljärnet och smörj.
Baka ut våfflorna på medelhög värme så att de hinner bli klara. Testa dig fram!
Servera genast! Njut!
Potatisvåfflor med lax och pepparrotscréme.