Vårens Tagliatelle
Våren är här!!!
Och dem första späda primörer som vi kan njuta av.
Gör en fräsch tagliatelle som passar till det mesta, grillad lax t.ex. eller ha den helt enkelt för sig själv!
Ingredienser:
- 500 g Tagliatelle
- 250 g grön sparris
- 3 vitlöksklyftor
- 1 knippe vårlök
- ca. 10 körsbärstomater
- 2 ekocitroner
- olivolja, citronolja t.ex. från Gunnarstorps Gård
- nyriven parmesan
- 25 g rostade pinjenötter
Gör så här:
1. Tvätta sparrisen, rensa och dela i lagom bitar. Tvätta vårlöken och skär i tunna skivor. Skala vitlöken och pressa. Tvätta citronerna och riv av skalet fint. Pressa även ut saften.
Tvätta tomaterna och dela itu.
2. Koka Tagliatelle enligt anvisning. Under tiden fräs vitlök, sparris och vårlök sakta i lite olivolja. Tillsätt citronriv och saft samt tomaterna sist så allt bara värms lite.
3. Häll av Tagliatellen och sätt tillbaka i grytan.
Blanda ner grönsaksfräset! Häll över 1 dl citronolja.
4. Servera med nyriven Parmesan och rostade pinjenötter!
Bon appetit!!!