Vit Sparris med Chardonnay-Philadelphiasås

Den godaste såsen jag ätit, sa sonen, den har allt!

Och visst är den god, passar utmärkt till fisk,

kyckling eller som här med vit sparris och gravlax!

Ingredienser 4 port:
- ca 800 nypotatis
- 1,5 kg vit sparris
- 3 schalottenlökar
- 1 kruka persilja
- 1 tsk krossade pepparkorn
- salt, socker
- citronsaft
- smör
- 2 dl chardonnay
- 200 g Philadelphia naturell
- 400 g gravlax
- 2 hårdkokta ägg ( jag klickade valnötspesto ovanpå)

Gör så här:
1. Skala sparrisen och skär av ca 1 cm i änden. Koka upp vatten i en passande gryta, salta och smaka av med lite citronsaft, en nypa socker och en klick smör. Koka sparris beroende tjocklek i ca 20 minuter. Ta ut den och håll varm, spara spadet.


2. Tvätta persilja och slunga ut vattnet. Skär av stjälkarna och hacka bladen grov. Skala och hacka schalottenlök.
Fräs den i smör. Tillsätt vin, pepparkorn och persiljestjälkar.
Låt småkoka tills 1/3 del av vätskan återstår. Sila av och koka sedan vidare med 2 dl av sparrisspadet.


3. Tvätta potatis och koka samtidigt i saltvatten.
Skala och dela äggen. Jag klickade valnötspesto ovanpå. Receptet ligger här på bloggen.
Rör ner Philadelphiaosten i såsen. Tillsätt persiljeblad och mixa såsen med en stavmixer. Smaka av.


4. Stek sparrisen i smör några minuter.
Servera med ägghalva, gravlax, nypotatis och den ljuvliga såsen.
NJUT!!!

Vit Sparris med Chardonnay-Philadelphiassjpg