Gös a lá Saltimbocca med salvia, parmaskinka och Madeirasås
Ingredienser:
4 msk äppelcidervinäger
Salt, Peppar
1 tsk senap
1-2 tsk honung
7 matskedar solrosolja
3 Schalottenlök
200 g körsbärstomater
200g babyleaf salladsmix
200 g Bulgur med Vermicelli
100 ml Madeiravin
150 ml grönsaksbuljong
1 msk citronsaft
4 gösfiléer (ca 150 g styck)
4 salviablad
4 skivor parmaskinka
Gör så här:
För att göra vinägretten, vispa ihop vinäger, salt, peppar, senap och honung.
Slå i 4 matskedar olja droppvis. Skala 1 schalottenlök, skär i fina tärningar
och rör ner i vinägretten. Tvätta och halvera tomaterna.
Tvätta salladen och skaka den torr.
Koka bulgur i saltat vatten enligt instruktionerna på förpackningen.
Till såsen, skala 2 schalottenlök och skär i tunna klyftor.
Hetta upp 1 matsked olja i en kastrull.
Fräs schalottenlöken i den i ca 4 minuter medan du vänder.
Fyll på med Madeira och fond, låt koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.
Smaka av med salt, peppar och citronsaft.Red ev.med lite maizena.
Tvätta fisken, torka den och krydda av med salt och peppar.Tvätta salvian och skaka torr. Halvera skinkskivorna.
Stick 1/2 skiva skinka och salvia på varje fiskbit med hjälp av ett tandpetare.
Hetta upp 2 msk olja i en panna och stek fisken i ca 5 minuter medan du vänder. Lägg upp bulgur, fisken, såsen, salladen och vinägretten.