Gös a lá Saltimbocca med salvia, parmaskinka och Madeirasås

Ingredienser:

4 msk äppelcidervinäger 

Salt, Peppar 

1 tsk senap 

1-2 tsk honung 

7 matskedar solrosolja

 3 Schalottenlök 

200 g körsbärstomater 

200g babyleaf salladsmix 

200 g Bulgur med Vermicelli 

100 ml Madeiravin 

150 ml grönsaksbuljong 

1 msk citronsaft 

4 gösfiléer (ca 150 g styck) 

4 salviablad

4 skivor parmaskinka

Gör så här:
För att göra vinägretten, vispa ihop vinäger, salt, peppar, senap och honung.
Slå i 4 matskedar olja droppvis. Skala 1 schalottenlök, skär i fina tärningar
och rör ner i vinägretten. Tvätta och halvera tomaterna.
Tvätta salladen och skaka den torr.
Koka bulgur i saltat vatten enligt instruktionerna på förpackningen.
Till såsen, skala 2 schalottenlök och skär i tunna klyftor.
Hetta upp 1 matsked olja i en kastrull.
Fräs schalottenlöken i den i ca 4 minuter medan du vänder.
Fyll på med Madeira och fond, låt koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.
Smaka av med salt, peppar och citronsaft.Red ev.med lite maizena.
Tvätta fisken, torka den och krydda av med salt och peppar.Tvätta salvian och skaka torr. Halvera skinkskivorna.
Stick 1/2 skiva skinka och salvia på varje fiskbit med hjälp av ett tandpetare.
Hetta upp 2 msk olja i en panna och stek fisken i ca 5 minuter medan du vänder. Lägg upp bulgur, fisken, såsen, salladen och vinägretten.



431531207_1128292278361100_5241499607227264223_njpg

431486353_913952966891171_3337999052944653653_njpg431585735_929217948609698_8778507608782834713_njpg

423036670_1106322913832750_923524200327877693_njpg
431496677_431861775983861_4586698840813471601_njpg