Honungsbakad laxfilé

Vilken ljuvlig rätt! Ha den som huvudrätt till fest eller på buffén!

Uppskattat blir den kan jag lova.

Ingredienser:
1 färsk laxfilé,
ca 1,2 kg med skinnet kvar
100g smör
2 msk honung
6 krossade vitlöksklyftor
Saft av 2 ekologiska citroner
Havssalt
60 g pinjenötter
1 dl hackad dill eller persilja
Granatäppelkärnor


Gör så här:
Tvätta laxfilén och torka v. Placera den i folie på en ugnsplåt. Vik upp folien.
Smält smöret, vispa ner honung, vitlök och citronsaft. Häll över laxen!
Strö över pinjenötter, dill och havssalt. Sätt plåten i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter till den fått ljusrosa färg. Skeda över av såsen som finns vid sidan av laxen. Öka värmen till 220 grader i ca 10 minuter så ytan blir lite krispig.
Garnera efter tycke, granatäppelkärnor blir mycket goda till!
Servera med ugnsbakade mandelpotatis och en god sallad!
Lycka till!

IMG_2131JPG

IMG_2138JPG